2012. ápr 23.

Sunny day – néhány gomolyfelhővel

írta: energiabox
Sunny day – néhány gomolyfelhővel

Szerző: Csanaky Lilla

Április 11-én előadóként vettem részt a Zöld Ipar Magazin „Sunny day – Napenergia-hasznosítás Magyarországon” című szakmai konferenciáján. A rendezvény mintegy százfős közönségét sajnos cserbenhagyták az állami szervezetek képviselői: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Magyar Energia Hivatal és az Energiaközpont részéről felkért előadók végül lemondták a részvételt. Távollétük bizonyára letörte az új kötelező átvételi rendszer (METÁR) bevezetésére váró piaci szereplők bizakodását.

A hallgatóság azért így is átfogó képet kaphatott a napenergia-hasznosítás magyarországi helyzetéről, hiszen a konferencián érdekes előadásokat hallhattunk mind a napelemes áramtermelésről, mind a napkollektorokról, továbbá olyan sikeres projekteket is megismerhettünk, mint az újszilvási napelem-park, amely az ország legnagyobb napelemes rendszere.

Prezentációmban az Energiaklub két projektjét, az immár negyedik éve megjelenő napenergia-piacelemzést, valamint a települések között zajló Napkorona Bajnokságot mutattam be.

Az idei piackutatás eredményei számos érdekességet tartogatnak a napenergia-hasznosítás magyarországi helyzete iránt érdeklődők számára. A 2011-es év több szempontból is áttörést hozott, az elmúlt évek eredményeit összehasonlítva pedig igazán érdekes tendenciákra figyeltünk fel a hazai piacon.

A tanulmány 22.000 Ft + ÁFA + postaköltség (az angol nyelvű kiadás EUR 100 + ÁFA + postaköltség) fejében rendelhető meg az energiaklub@energiaklub.hu címen, vagy a +361/411 3520 telefonszámon.

Az előadás az alábbi linkre kattintva megtekinthető:

Szólj hozzá

média kommunikáció napenergia Megújuló energia