2011. jún 03.

Készüljünk a télre!

írta: energiabox
Készüljünk a télre!

Szerző: Engi Szilvia

Bár ez a mondat a nemrég beköszöntött kánikulában kissé furcsán hangzik, de mikor lenne jobb alkalmunk a kazánok átvizsgáltatására, ha nem ebben az időszakban?

Nem csak azért ajánlatos ezzel foglalkoznunk, mert ez törvényi kötelezettségünk - a földgázellátásról szóló, 2003. évi XLII. sz. törvény értelmében -, hanem saját biztonságunk, és pénztárcánk érdekében is fontos megtenni.

Egy rosszul működő gáz üzemű kazán szivárgása, akár az életünket is kockáztathatja, és a karbantartási munkálat, energiahatékonysági szempontból sem elhanyagolandó művelet.

Gondoljunk csak bele, hogy egy elkoszolódott készülék teljesítménye jelentősen csökkenhet, így a kellemes, szobai hőmérséklet elérése érdekében több gázt vagyunk kénytelenek használni. (Hogy hogyan tudunk a fűtéssel még több energiát megtakarítani, bővebben itt olvashat: http://lakcimke.hu/tippek)

Miért is érdemes most szakembert keresnünk?

Ebben az időszakban több szolgáltató is akciós ajánlatokkal kecsegtet, így érdemes a felülvizsgálatot mostanában, jóval a fűtési szezon kezdete előtt megrendelni. Így nem csak pénzt spórolhatunk meg, hanem időt is, hiszen elkerülhetjük a felesleges várakozást. (Közvetlenül a tél beállta előtt mindenki egyszerre akar szerelőt hívni, s nehéz időpontot egyeztetni a megszaporodott megrendelések miatt.)

A felülvizsgálatra jogosult gázszerelők jegyzékét megtalálják a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által vezetett hatósági nyilvántartásában:

http://mkeh.gov.hu/index.php?name=OEeLibrary&file=download&id=3880&keret=N&showheader=N

Szólj hozzá

karbantartás fűtés energiahatékonyság Épületek