2011. nov 23.

Láncreakció

írta: energiabox
Láncreakció

Szerző: Perger András

Szerencsére a cím csak az Ökopolisz Alapítvány és a Heinrich Böll Alapítvány rendezvényének elnevezése. E hét végén, november 24-26. között konferenciát (hivatalos elnevezésével Fesztivál-konferencia egy atomenergia-mentes világért) tartanak Pécsett, amin jómagam is részt veszek, a pénteki programban. A rendezvényen a magyarok mellett számos külföldi előadó lesz. Érdemes eljönni, ritkán nyílik alkalom, hogy a témáról szélesebb, globális perspektivából hallgathassunk meg szakértőket.

Ami az Energiaklub jelenlétét illeti, a programból csütörtök este javaslom meghallgatásra Bodó Balázst, aki a fukusimai események hazai médiavisszhangját vizsgáló, megbízásunkból készített tanulmányával összefüggésben fog beszélgetni az atomenergiáról szóló kommunikáció sajátosságairól. Én pedig pénteken a Paks: kockázatok, költségek, információnyilvánosság című panelben veszek majd részt.

Kedvcsinálónak néhány előadó, "húzónév":

  • Dr. Fülöp Sándor, Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa
  • Varró László, Nemzetközi Energiaügynökség, Gáz, szén és villamos áram divízióvezető
  • Stephen Thomas, az energiapolitika professzora, University of Greenwich
  • Dr. Kaderják Péter, igazgató, Regionális Energia Kutatóközpont
  • Felsmann Balázs, Corvinus Egyetem, volt energiaügyi szakállamtitkár
  • Peter Diehl, World Information Service on Energy

 

Természetesen lesz szó atomenergiáról általában, Paksról, energiapolitikáról, illetve szombaton az uránbányászatról. Ritkán van ilyen rendezvény Magyarországon, érdemes eljönni.

 

Szólj hozzá

konferencia atomenergia láncreakció Paks Ökopolisz