2013. dec 17.

Új atomerőmű: a csodagyógyszer?

írta: energiabox
Új atomerőmű: a csodagyógyszer?

Szerző: Perger András

A múlt pénteki, a mi részvételünkkel megtartott konferencián a várakozásoknak megfelelően érdekes dolgok hangoztak el. Pl., hogy lehet atomerőmű mellett érvelni, csak olcsósággal nem. Vagy, hogy a környező országokkal szemben is csak komparatív hátrányunk van: idehaza évente kellene 81 milliárd forinttal többet kitermelni többet két új reaktornak, mint Csehországban - amiről tudjuk, hogy ott sem lenne sikertörténet egy atomberuházás.

A konferencián elmondott előadásom (Új atomerőmű: a csodagyógyszer?) a prezi.com-on érhető el, vázlata itt olvasható, emitt pedig a konferencián elhangzottak összefoglalása.

Az eseményekről némi sajtóvisszhang is volt, részletes összefoglaló látott napvilágot a NOL-on, ahol a konferenciát megnyitó Sólyom László beszéde videón is megtekinthető. Mindenesetre, hiába volt színvonalas a konferencia, munka még bőven van: az üzenetet, hogy egy ilyen horderejű ügyben a "párbeszédnek" már évek óta folynia kellene, és méghozzá nem is az "ellenzők-támogatók" tengely mentén, nem volt világos.

Szólj hozzá

bővítés új atomerőmű Paks